MIGJENI NE PUKE

MIGJENI NE PUKE

MIGJENI NE PUKE
Botime:
MIGJENI NE PUKE

Pergatiti për botim: XHEMAL MEÇI.
Botoi: Bashkia PUKE, 2001.


PËRMBAJTJA:

Xhemal Meçi, Mësues dhe intelektualë pukas për Migjenin.

Jup Kastrati
, Vepra letrare e Migjenit përkthyer në gjuhë të huaja.      

Adriatik Kallulli, Çfarë i dha Puka Migjenit

Jaho Brahaj, Të dhëna të reja ngajeta e Migjenit në Pukë.

Sabah Sinani, Ndihmesa e Migjenit për përhapjen e dijësimin në Pukë.

Halit Furriku, Në gjurmët e Migjenit. 
   
Shefik Osmani, Poeti i Madh i viteve '30 dhe miku i të rinjve, Migjeni.

Musa Kraja, Mesazhet që marrim nga veprimtaria arsimore dhe krijimtaria e Migjenit.

Njazi Kazazi, Kujtime për kontributin e mësuesve shkodranë në rrethin e Pukës.

Riza Tafilaku, Robert Elsie për Migjenin.

Lefter Ahmeti, Migjeni mësues e poet në Pukë.

Nazmije Tafilaku (Terbuni), Sabah Sinani - Mësues dhe intelektual i shquar pukjan.

Fran Cara, Mësuesi dhe drejtori Mark Zef Jaku.

Astrit Meçi, Rasim Laçi, Muharrem Dizdari për edukimin fizik të nxënësve e dashurinë për shkollën.

Ndrecë Mustafa, Prend Martini - Mësues demokrat dhe i pasionuar

Xhemal Meçi, Rreth gjendjes ekonomiko-shoqërore të Pukës në vitet '30 të shek. XX; kur aty punoi, jetoi e krijoi Migjeni

Bedri Dedja, Puka dhe Migjenijanë mishëruar në fantazinë Time.

Abdullah Çanga, Migjeni erdhi në Pukë bashkë me "Vargjet e lira ".

Rukije Sharameti, Vajzat ishin të pakta në shkollë.

Marie Leka, Migjeni u kujdes shumë për Markun.

Shaban Halili, Migjeni tregoi kujdes për 28 nandorin.

Qamil Morina, Migjeni, mësuesi ynë i ri.      

Binak Alia, Migjeni na gjeti në shkollë të re.

Vaska Qatipi (Perja), Daja im Migjeni ka qenë i jashtëzakonshëm.

Pal K. Delia, Milloshi mbetet mësuesi im ma i dashur.

Elez Dani, Migjeni më bani mësues në shkollë

Elez Morina, Fletoren e detyrave e ruajta për kujtim të Migjenit.

Rasim Juniku, Migjeni merrte shumë letra.

Sulejman Asllanaj, Populli e nxënësit e donin shumë Migjenin.

Skënder Thaçi, Në Pukë takova Migjenin.

Bukurije Mustafa (Imeri), Migjeni ka shkruar për Gonxhen e Hysen Tahirit.

Zef Kolë Lekaj, Recitimi im atë ditë qëfoli Migjeni.

Ramadan A. Shkreli, Migjeni u ba si shok me Zenelin

Rr. Selmani, Migjeni tregoi interes për vajzat në Shkollë

Fran Vukaj, Faleminderit, Migjen!

Gjovalin Alia, Muzeu "Migjeni" ofron vlera për turistët.

Petrit Nika, Poeti që në Pukë gjeti dashurinë

Vendim për dhënie titulli "QYTETAR NDERI".