Nikoll Nika

Nikoll Nika

Nikoll Nika
Nikoll Nika ka lindur në fshatin Arst-Miliska (Pukë), me 9 shkurt 1939. Ka kryer shkollen e mesme "Ndrec Ndue Gjoka" në Tiranë në vitin 1957, ndersa arsimin e lartë e ka kryer në Shkoder, më 1961, në degën Gjuhë-Histori. Deri më 1957 ka punuar mësues e drejtues shkolle në Iballë, Bugjion, Pukë, Dardhe, Arst-Miliska dhe Porav. Gjatë viteve 1975-1989 është diplomuar në shkollën "V. I. Lenin", në Tiranë dhe ka punuar në administratën partiake e shtetërore.Në vitet 1989-94 ka punuar mësues në gjimnazet Pukë dhe Fushë-Arres.Ka botuar librin "Kronikë nga zyrat e komitetit (nga ditaret 1975-1990).

Aktualisht është në pension dhe jeton në Tiranë.