Xhovalin Delia

Xhovalin Delia

Xhovalin Delia
Xhovalin Delia ka lindur më 1959, në Pukë. Jeton e punon në Fierenze, Itali. Arti i tij me tendencë Postmoderne e frymë filozofike, nuk njeh kufinj kombesh, shtetesh e as kulturash, perkundrazi, bash larmia e ndryshueshmërie që i ndan njerzit dhe, vlerat universale që i bashkojnë ata, janë esenca e krijimtarisë së tij të cilën ai e materialize në pikturë, installation, video, performancë, film e letersi. Xhovalini është diplomuar në pikture, ka punuar regjisor filmash vizatimor në Tiranë.


              Xhovalin Delia