Hani I Perparim Laci

Hani I Perparim Laci

Vëndndodhja: Puke
Adresa: Lagjia Laçaj

Tel: 00 355 682056472

 
Aktivitetet: Alpinizem, ski, shetitje me varke, patinazh, speleologji,shetitje ne pyll, gjueti.


 
Salla e Ekspozites PUKA SOT

Numri i Dhomave: 11

Përshkrimi Hanit

Fale natyres dhe relievit qe ka Hani yne ju ofron gatime tradicionale te zones si: fli dhe tave dheu, mish ne gaca, qumesht, bulmet, mjalte, veze fshati, kerpurdha, recel nga me te ndryshmet si; recel kumbulle, fiku, molle etj. Fruta te thata dhe tre lloje salcash.Ketu do te gjeni dhe ate cka do ti bente me te kendshme pushimet tuaja  aktivitet qe ne organizojme, si: shetitje nw pyll, gjueti, shetitje me varke, ski,


speleologji, alpinizem etj.

Përshkrimi Zones:

 

Qyteti i Pukes ndodhet ne veri te Shqiperise ne nje lartesi prej 838 metrash mbi nivelin e detit, duke perbere nje prej qyteteve me te larte te vendit.Prane qytetit ndodhen pika malore me mundesi per zhvillimin e ketij lloji turizmi. Brenda qytetit gjendet dhe Muzeu I Migjenit.

 

Qyteti shquhet per ajrin e paster duke qene se rrethohet edhe nga nje pyll pishash prej 400 hektaresh.Prane qytetit ka dhe nje piste natyrore ku mund te ushtrohen rreshqitjet me ski.Gjithashtu ajo sherben si nje baze e mire per ushtrimin e alpinizmit ne malin e Munelles dhe ne bjeshket e Terbunit.