Hani i Zek Curri

Hani i Zek Curri

Vëndndodhja: Fushe Arrez

Tel: 00 355 684073461

Numri i Dhomave: 3

 Përshkrimi Hanit


Hani yne i ndodhur ne mes te natyres shume terheqese, ajrit te paster ofron dhe aktivitete te ndryshme per pushuesit:

Si shetitje ne vendet malore,shetitje me kuaj etj.Perdoren gatime tradicionale dhe biologjike te fresketa dhe te prodhuara nga vete ne si: pite, fli, prodhime te ndryshme bulmeti, raki dhe vere prodhime te zones, lloje te ndryshme frutash, etj.

 

Përshkrimi Zones.

Fushe- Arrezi eshte nje qytet i ri, i cili gjendet ne rrugen nacionale nga Puka drejt Kukesit dhe Kosoves.Ne qytet gjendet Kisha Katolike e Shen Jozefit. Ketu organizohet Festivali mbarekombetare te instrumenteve te vegjel. Fushe- Arrezi ofron dhe aktivitete te tjera.Keshtu ne malin e Krrabit gjenden livadhe te kendhsme dhe shume kroje natyrore me uje te ftohte, vende keto te pershtatshme per kamping.

Lloji i ushqimit që mund të konsumoni është ai tradicional i zonës,

fli dhe tavë dheu, pite, mish në gaca, mish gici, mish qëngji, mish viçi dhe mish pule, çervishi me lëng pule, fërliku, laknori, (i gatuar me bylmeti si qumësht, djathë i llojeve të ndryshme, kos, gjalp, mjaltë, vezë fshati, reçel i llojeve të ndryshme, kërpudha, fruta të stinës dhe të thata, raki dhe verë, etj. arra, hithra dhe qepe), prodhime të ndryshme etj.