Sesion jubilar

Sesion jubilar

Sesion jubilar
Kushtuar jetës dhe veprës së Shtjefen Gjeçov Kryeziu.
Komuna Qafë-Mali  dhe Shkolla g-vjeçare "Shtjefen Gjeçov Kryeziu", KryeziMe rastin e 80 - vjetorit të vrasjes nga shovinistët serb, të At Shtjefen Gjegjov-Kryeziut

Organozojnë:
Sesion jubilar kushtuar jetës dhe veprës së tij

Aktiviteti zhvillohet në ambjentet e shkollës 9- vjeçare "Shtjefen Gjeçov Kryeziu", Kryezi, me datën 12 Tetor 2009, ditën e hëne, ora 10.00

Pjesëmarrja juaj na nderon!PROGRAMI

- Fjala e hapjes dhe e mirëseardhjes, kryetari i Komunës z. Artan PALUSHI
- Referat: "Shtjefen Gjeçov Kryeziu figure e shquar e albanologjise dhe e atdhetarizmit shqiptar", Drita PALUSHI dhe Jaho BRAHAJ

- Kumtesa:

"Shtjefen Gjeçov Kryeziu në Arkivin Kombëtar", - Prof.As.Dr. Nevila NIKA dhe Ylber RAMAJ
- Humanizmi i shtjefen Gjeçovit në veprën "Agimet e Gjytetnisë"", Dr. Moikom ZEQO -----Veçoritë kanunore në Pukë dhe Mirëditë,

në vazhdën e Gjeçovit", Xhemal MEÇI

 -Kontributi i shtjefen Gjeçovi, në arkeologjinë shqiptare", Dr. Muhamet BELA
- "Patronimi "Kryeziu" dhe perhapja e tij ne trojet shqiptare", Prof.Dr. Shaban SINANI.
- "Tradita etnokulturore të Kryeziut",

Bilbil DERVISHI

- "Vlera dhe prespektiva të ekoturizmit në Kryezi", Gjovalin ALIA
Promovim i librit, "Shkrime per Sh.Gjeçov-Kryeziun", te autorit Jaho Brahaj.
Pershendetje dhe mendime nga të ftuarit dhe pjesmarresit në sesion;
Ceremoni për dhënie titulli "Qytetar Nderi", nga Këshilli i Komunës Qafë-Mali;
Pershendetje nga grupi artistik i shkollës;
Koktej, për nder të pjesëmarrësve.


Kopertina e librit: "Shkrime per Sh.Gjeçov-Kryeziun"