Prifti që Trupi ju hodh në një kanal

Prifti që Trupi ju hodh në një kanal

Prifti që Trupi ju hodh në një kanal
Mark Gjani lindi në Shejt Gjergj (Pulaj), më 10korrik 1909. Shkollën e mesme e kreu në Seminarin Papnuer të Shkodrës, kurse teologjinë në Bobio (Itali), ku edhe u shugurue meshtar më 21 Mars 1942. U arrestue në vjetin 1947 në Kalivare, Diq në Shen Pal të Mirditës, pas torturave çnjerëzore, në vjetin 1947. Kur e torturonin, kërkonin prej tij të mallkonte Jezu Krishtin dhe ai përgjigjej tue bertitë: "Rrnoftë Jezu Krishti!".  Kjo vazhdoi për disa ditë rresht, derisa diq ndër këto tortura shtazarake. Këto fjalë të  Mark Gjanit janë tregue me lot në sy prej Nikollë Perndojt nga Kthella e Oroshit, që kishte qenë në të nj‚jtën qeli me Mark Gjanin.

Trupi i tij u hodh në nji kanal ku u pat shqye prej qenve.

Marrë nga; www.albanianmartyrs.com