Nderohet figura e At Shtjefen Gjeçov-Kryeziut

Nderohet figura e At Shtjefen Gjeçov-Kryeziut

Nderohet figura e At Shtjefen Gjeçov-Kryeziut
PUKË- 80 vjetori i vrasjes nga shovinistët serb të klerikut dhe humanistit At Shtjefen Gjeçov, nga Kryeziu i Pukës, ka mbledhur në vendin e tij të origjinës, studiues të shumtë të kësaj figure poliedrike në sesionin jubilar kushtuar veprës dhe jetës së tij.

                                                    Pjesmarrës në sesion
                                      Autograf i Gjeçov-Kryeziut

  
   Kr. Komunës dhe Prof.Dr. Nevila Nika.       Lexon kumtesën Drita Palushi 
            Shenime të Gjeçov-Kryeziut.                        Kumton Bilbil Dervishi   
               Deputeti i zonës Nikoll Paluca                      Kryetari i komunës, Mikpritësi
                                                                                  dhe organizatori i aktivitetit.
                       
     Shkopi i                         Dorshkrim nga drama "Shqyptari Ngadhnjyes"
Gjeçov-Kryeziut
  
                             Dr. Moikom Zeqo                                      Dr. Muhamet Bala
                                 Pjesmarrës në Sesion, Kryezi 10 tetor 2009.                               Pjesmarrës në Sesion, Kryezi 10 tetor 2009


        Kopertina e Librit "Shenime për Sh. Gjeçov-Kryeziun."

Me këtë rast u promovua dhe libri "Shkrime" për Gjeçovin të studiuesit Jaho Brahaj

Në Kryezi të Pukës njëri prej krojeve të luginës mban emrin si kroji i Gjeçovit, për shkak të ndalesave të klerikut pranë këtij burimi. Të njëjtin emer ka marr edhe shkolla e zonës me muzeun e saj kushtuar atdhetarit të njohur. 


        

(15 tetor, (d.b/BalkanWeb)