Isuf Grosh Halili

Isuf Grosh Halili

Isuf Grosh Halili
Isuf Groshi radhitet ndër pionierët e parë të arsimit në rrethin e Pukës. Ai u nda nga mjedisi familjar e shoqëror, që aq shumë e deshën, në një moshë të re, kur mund të kontribuonte më shumë në sektorin e arsimit, si mësues, edukator e drejtues institucioni. Isufi ishte e mbetet, një njeri i dashur dhe i respektuar, për të gjithë ish-nxënësit etij, banorët e qytetit të Pukës e më lej. Përmes humorit të tij, ai dinte të afronte njerëzit, shokët dhe miqtë e shumtë.


 
Në pamundësi për të studiuar dokumente arkivore, apo të dhëna të tjera mbi biografinë e punës ndër vite, po përcjellimkëto rrjeshta, në pritje për një jetshkrim më të plotë ashtu si e kujtojme. Isufi ishte i njohur dhe i rrespektuar dhe jashtë trevës së Pukës.