Jaho Brahaj

Jaho Brahaj

Jaho Brahaj
Lindi në Kryezi (Pukë). Ka botuar artikuj dhe studime në shtypinperiodik e shkencor dhe ka kumtuar në aktivitete shkencoreBrenda dhe jashtë atdheut. Libra monografik të botuara:


-Il primo Albanese d’Italia, Brindizi 1995.
-Emblema Shqiptare-Gjurmime heraldike, 1997.
-Kurora Mbretërore Shqiptare, 1998.
-Flamuri i Kombit Shqiptar, 2002 dhe ribotim ne vitin 2007.
Është fitues i çmimit për librin shkencoro-historik të dhënë 
nga Akademia e Shkencave dhe  Ministrija e Kulturës, 
Tiranë, në vitin 1997, për botimet historike të përiudhës 
1992-1997.
Ka përgaditur dhe botuar nga trashëgimia e mbetur 
në dorëshkrim e
Shtjefën Gjeçovit, vëllimet:
-Shtyllat e Kombit, publicistikë.
-Mnera e Prezës, novelë, 
-Tomorr e Pashtrik Përpiquni, vëllim poetik. 
-Shqyptari Ngadhnjyes, dramë.