Tonin Alia u dekorua nga Presidenti i Republikes me titullin e larte "Mjeshter i Madh"

Tonin Alia u dekorua nga Presidenti i Republikes me titullin e larte "Mjeshter i Madh"

Tonin Alia u dekorua nga Presidenti i Republikes me titullin e larte

Biri i Pukes, specialisti i pyjeve dhe perpunimit te drurit presidenti i Ardenos z. Tonin Alia u dekorua nga Presidenti i Republikes me titullin e larte "Mjeshter i Madh". Suksese Toninit dhe “Ardenos”.

 

 

Me 27 janar 2013 ne mjediset e Muzeut Kombetar ne Tirane u organizua Dita e sherbimit pyjor me rastin e 90 vjet Sherbim pyjor i Shqiperise. Kjo veprimtari u organizua nga Shoqta e Specilisteve te Pyjeve. Moren pjes specialiste pyjesh nga gjith rrethet e vendit. Fjaen e rastit e mbajti kryetari shoqtes Kole Malaj. Me kete rast u bene pese dekorime: Piro Xhumetiku dhe Tonin Alia me titullin Mjeshter i Punes , Vehbi Dermani, Irfan Meko, Mustafa Taci me "Medalje te Mirenjohjes". Takimi u pershendet nga ministri Mediu, ish Minister Ahmet Osja. Pershendeten gjithashtu F. Llubani, L. Shehu, deputeti Tabaku etj. Nga shoqat e shperndane çertifikata mirenjohje per nje numer te madh specilistes qe jane ne pension. Nga Gjon Fierza u preznatua botimi "Pyjet dhe sherbimi pyjor shqiptar ne vite". Ne fund per te pranishmit u dha nje koktej.

Pergatiti Gjon Fierza.