Gjashte vjetori i "puka.shqiperia.com"

Gjashte vjetori i "puka.shqiperia.com"

Gjashte vjetori i

 

 

 

Me 18 maji 2013, qe eshte dhe Dita Nderkombetare e Muzeve, behen plote gjashte vite qe filloi publikimin faqja e intemetit "Puka.shqiperia.com". Deri me sot ka publikuar 732 artikuj nga rubrikat: Artikuj, Personalitet. Komuna, Bashki, Kronika, Fotogaleri, Dokumente, Letersi, Libra, Artiste, Galeri Arti, Akademik, Turizmi Trshegimi (Veshje, Monumente, Ansambli Puka, Banesa Popullore, Folklor, Ene dhe Orendi) etj. me nje volum prej me shume se 1250 faqe daktilografike dhe me ilustrime rreth 850 foto.

I gjithe materiali eshte me tematike nga rrethi i Pukes. Megjithe kete pune te realizuar prape jemi larg qellimit dhe arritjes per realizimin e projektit fillestar dhe te detyres shoqerore dhe morale, qe kemi ndaj rinise se rrethit tone. Puna e kesaj faqeje-eshte vleresua dhe eshte quajtur nga disa dhe zanafille per nje enciklopedi te rrethit tone-per ne jemi te ndergjegjeshem, se kjo ende eshte vetern nje pune fillestare e nje nisme e nje rrugetimi te gjate. Me materialet e faqes "puka.shqipeia.com" jane fumizuar shume faqe te tjera intemeti, faqe FB, dhe Forumi Pukjane. Ne kjo na gezon, qe jemi bere te dobishern per njohjen dhe popullarizimin e traditat dhe jeten e rrethit tone. Na shqeteson fakti dhe defekti, qe shume materiale te faqes tone jane marre dhe ndryshuar autorsia. P.sh nje studim i publikuar ne puka.shqiperia.com, qe eshte marre nga botimet shkencore ose publicistike kur terhiqet dhe vedoset ne faqe te tjera si material i gatshem, i mohohet e drejta e autorit, qe e ka shkruar kete studim dhe pa asnje vleresim vendoset si autor ai qe bene vetern terheqjen per ta publikuar.

Kjo eshte nje mangesi ne koncept per te mohuar autorsine, dhe mendojme qe bahet nga padija e kurrsesi si pervetesim. Shpesh kete pune (veprim) e bejne persona qe kurr nuk kane shkruar as dy rrjeshta krijimtari studimore ose artistike dhe nuk kane asnje koncept se duhet vleresuar qofte edhe moralisht autori i cdo pune dhe krijimtarie. Megjithse kjo eshte vetern fillimi i nje nisme, redaksia e kasaj faqeje eshte e ndergjegjeshme se ka bere nje fillese te vlersueshme, dhe jemi te hapur dhe ftojme te gjithe pukjanet te na bashkangjitemi, kjo ngrehine ne cdo gur qe vendoset ne te ka vlere per te gjithe ne.

Adresa: puka@shqiperia.com