Ndue Shyti-Nderi Kombit

Ndue Shyti-Nderi Kombit

Ndue Shyti-Nderi Kombit

Shenime nga Anton Suli


Nder i Kombit....ok. nje titull me te cilin Profesor Ndoja ka lindur me te.....por une dua te theksoj diçka me te rendesishme, qe pak kush e prek në masen që duhet. Kam qene me fat qe kam mesuar notat e para te muzikes nga goja dhe gishtat e tij....dhe ajo qe une dua te transmetoj tek ata qe nuk e njohin nga afer, ose per te rinjët, eshte: Pasuria e pashterrshme e Talentit, qe natyra i kishte dhenë,dhe madhështia e personalitetit të tij, menyra e te shprehurit, te veshjes se tij, te ecurit, pirja e duhanit...dhe mbi te gjitha menyra e Derigjimit te orkestres se ansamblit "Puka", ku, kapercente kufinjët e çdo muzikanti Klasik por, edhe modern...... një person që sado te perpiqesh ta prekësh, ti afrohesh, ndoshta je me te në një tavolinë... por perherë të duket e pabesueshme...... ngaqë perhere ke deshirë të bindësh veten se: po, po unë isha me te, e pashë , e përqafova, fola me te...... një deshirë e pafund.....per ta riparë.

Me ka marre malli aq shumë.......