Puka së shpejti kryeqendër për prodhimin e energjisë

Puka së shpejti kryeqendër për prodhimin e energjisë

Puka së shpejti kryeqendër për prodhimin e energjisë
Drejtori ekzekutiv i kompanisë BONCOM-AL zoti Xhovani Zampini ka kërkuar nga autoritet vendore të Pukës të ndihmojnë që brenda një periudhe shumë të shkurtër në këtë rreth të happen burime të ripërsëritshme për prodhimin e energjisë elektrike me përdorim të erës. E rrallë kjo për vendin tonë, duket se Puka jo shumë larg do të kthehet në një qendër të prodhimit të energjisë.

Zampini shprehet se BONCOM AL ka arritur ne perfundimin se Puka eshte rrethi i pare ne vendin tone per shpejtesite e ererave ne lartesite kodrinore cka favorizon dhe ndertimin e centraleve per prodhimin e energjise euliane. Ndërkohë që edhe zyrtarët vendorë të qytetit verior I janë vënë punës për të ndihmuar në zbatimin e projektit të kompanisë italiane me anë të mullinjve me erë.