Puka Akademike

Dedë Marku ; Dr i Shkencave.

Dedë Marku ;  Dr i Shkencave.
Ka lindur me 8.3.1935 në Kalivare të Pukës (krahinë etnike Mirditore). Shkollen fillore e ka kryer në vendlindje, shkollen 7 vjecare (Unike) dhe të mesme i ka kryer në Shkoder në gjimnazin "29 Nentori" në vitet 1948-1956 me rezultate shumë të mira.

Koleksion ne foto S.Sula

Dr Sulejman Sula

Dr Sulejman Sula
Në çastin e ndarjes diplomave Sulejman Sula tha, midis të tjerash: "Diploma që marr sot unë është vetëm një biletë për të çarë shtigjeve të bujqesisë "

DR. GJOVALIN LEKA

DR. GJOVALIN LEKA
Studime Pasuniversitare Mbaruar studimet pasuniversitare ne fushen e metalogjenise, dhe mbrojtur doktoraturen me teme:"Karakteristikat dhe zonaliteti i mineralizimit sulfur ne vendburimin e Munelles,Konkluzione mbi gjenezen"2004

Shkelzen Marku

Dr. Tonin Deda

Dr. Tonin Deda

Dr. Sokol Frroku

Prof. as. Dr. Ndoc Faslia

Prof. as. Dr. Ndoc Faslia

Dr. Gjovalin Zef Kola

Dr. Gjovalin Zef Kola
Gjovalini është shembulli i intelektualit për përjekjet, që ka bërë në kushtet e një province të mj anuar në kufijtë verilindor, për t'u formuar me kulturë të gjërë shkencore, prej ku vështirë mund të arrihej në sferat e larta të botës shkencore me qëllimin e mirë fisnik për t'i shërbyer Atdheut e Kombit në dritën e Rilindasve tanë.

XHEMAL MECI

XHEMAL MECI

Prof.Dr. ELEZ SELIMI

Prof.Dr. ELEZ SELIMI

Dr. PASHK LEKA

Dr. PASHK LEKA
I lindur në fshatin Gojan të rrethit Pukë me 20 nëntor 1948. Shkollën fillore e mbaroi në fshatin e tij. Shkollën 7-vjeçare dhe të mesme i ka kryer në qytetin e Pukës.

Rexhep Uka

Rexhep Uka
Deputeti i Partisë Demokratike, Uka, në intervistën dhënë për "Tirana Observer" shfaqet plot surpriza. Duke u rrëfyer për rubrikën "Kur ne politikanët ishim të vegjël", ai veçon një nga aventurat e tij që i ka kushtuar shtrenjtë. Larja në lumë në mes të dimrit dhe dënimi para të gjithë shkollës. Midis momenteve më mbresëlënëse të fëmijërisë së tij, ai rendit çmendurinë e fëmijërisë për aviacionin, që e çoi deri në largime "klandestine" si dhe adhurimi i figurave të lashtësisë.