Puka Jaho Brahaj

Flamuri i Kombit Shqiptar

Flamuri i Kombit Shqiptar
Në librin "Flamuri i Kombit Shqiptar", është e para here, që në studimet për etnokulturën tone, shpjegohet me hulumtime të suksesëshme, të bazuar në materiale konkrete arkeologjike e etnologjike, se cila është zanafilla e shqiponjës dykrenare.

Kronikë e Derës së Gjon Buzukut

Kronikë e Derës së Gjon Buzukut
Libri: "Kronikë e Derës së Gjon Buzukut", i autorit Jaho Brahaj sjell risi në ndriçimin e një prej figurave më të spikatura të kulturës kombëtare shqiptare dhe të qëndresës kulturore, krahas luftës së armatosur të shqiptarëve në shekujt e parë të robërisë Otomane.

Emblemat Shqiptare

Emblemat Shqiptare
Punimi "Emblemat Shqiptare" i autorit Jaho Brahaj, paraqet interes të veçantë në fus tTë n e studimeve mbi simbolikën historike kombëtare të shqiptarëve.

Flamuri Kombëtar Shqiptar

Flamuri Kombëtar Shqiptar
Ky libër i studiuesit Jaho Brahaj është i mirpritur dhe i domosdoshëm, për një nga pasuritë më të mëdha shpirtërore e materiale, që ka trashëguar në shekuj kombi ynë, por edhe një simbol identifikues i shpirtit dhe qenësisë së shqiptarit, për të cilin ka derdhur shumë gjak, për ta mbrojtur e për ta lartësuar në liri.

Jaho Brahaj

Jaho Brahaj
Lindi në Kryezi (Pukë). Ka botuar artikuj dhe studime në shtypinperiodik e shkencor dhe ka kumtuar në aktivitete shkencore Brenda dhe jashtë atdheut.