Puka Mark Mesuli

Parathënie për librin: "Skifteri I Munelles" të autorit Mark Mesuli.

Parathënie për librin: "Skifteri I Munelles" të autorit Mark Mesuli.
U përpoqa të paraqes në Bullgari një shqiptar, thotë personazhi i këtij libri në një nga bisedat e tij me autorin, duke kujtuar vizitën që pati bërë në këtë shtet ballkanik në mesin e viteve' 50. Të mbetën në mendje këto fjalë, të thëna aq urtisht e shqiptarisht.

MARK MESULI

MARK MESULI
Mark Mesuli është lindur në Dom (Gjegjan) të rrethit Pukë me 25 tetor 1952. Arsimin fillor e 8-vjeçar e kreu në vendlindje, atë të mesëm në shkollën pedagogjike "Shejnaze Juka" Shkodër (1971), kurse studimet e larta në degën Gjuhë – Letërsi, në Institutin e Lartë Pedagogjik "Luigj Gurakuqi" Shkodër (1976).

Libri autorit M. Mesuli: Mark Nikolla-Artist popullor i skenes.

Libri autorit M. Mesuli: Mark Nikolla-Artist popullor i skenes.
Jeta dhe vepra e një artisti lë gjurmë të pashlyeshme në periudhën kur jeton, por jehona e vepres së rapsodit, këngëtarit apo instrumentistit vazhdon në jetë të jetëve pasi e tillë

Një kullë në histori

Një kullë në histori