Trojet e mia të djegura

Trojet e mia të djegura

Trojet e mia të djegura
Poezia e Prend Ukës i ngjan një godine të lartë me themele në shkëmbinjtë e protestës dhe dritare që marrin dritë nga qielli i dashurisë. Poezia e tij është e figurshme, me një ritem original, me motive që të godasin me të shtatë ngjyrat e ylberit dhe të plagosin ëmbël në ndieshmërinë njerzore. 
Prend Ukaj 
Lindi në Fierzë të Pukës më 24 nëntor 1942.
Ka botuar vëllimet poetike: 
-Kënga e agimeve malore,
-Më pagëzoni me emrin tim, 
-Shpirt i harruar, 2003,
-Trojet e mija të djegura, 2006.

Këngë e vjeter

Do krushq veshë e mbathë për bukuri 
Lugut të bungajës vijnë. 
Uji i përroit vërshon në lumë,
 Mulliri i moçëm misër bluan. 
M'i bluaj tri okë grurë, o mulIixhi, 
Se ta fal dada syrin ty. 
Shtegut të lugajës krushqit vijnë. 
Mixha tash na vret mua e ty, 
Mullixhi, o djalë i ri ... 
Për ku është nisë ky kalë i zi, 
Ky vraç i zi, kah po shkon? 
Pranë një varri hingemin, 
Dheun e njomë çukëmlon ...