Puka Ton Zmali

Kundraroman ne mekanizmin e legjendes.

Kundraroman ne mekanizmin e legjendes.
"Jeta e vjellagjolasve" i autorit Ton Zmajli ështe nje kundraroman i buruar nga psikologjia popullore,pra ky liber ka qene dikur ne nje forme tjeter.

PARATHËNIE Per Librin "Lulet e KSENIT" Të autorit Ton ZMALI

PARATHËNIE Per Librin "Lulet e KSENIT" Të autorit Ton ZMALI
Një ditë, në një nga këto ditë kur plumbat shpojnë të verbër ajrin e thatë dhe ftohtësisht të ndriçuar të Tiranës, në derën e zyrës sime troket një njeri. Ai nuk mban në duar kërkesa drejtuar shoqatës për ndihma humanitare, as ndonjë thirrje për manifestime pajtuese, as ka gabuar adresë. Ka diçka në dorë, të mbështjellë me kujdes, një dosje, një dorëshkrim.

Parathanie per librin "Jeta e Vjellagjolasve" te autorit TON ZMALI

Parathanie per librin "Jeta e Vjellagjolasve" te autorit TON ZMALI
Fakti që je poet dhe shkrimtar e çdo fjalë që thua më duket e zgjedhur, më bën inferiore ndaj teje dhe më pengon të jap mendimin tim për këtë vepër. Por do mundohem ta lë mënjanë këtë fakt. Gjithsesi uroj t' ia dal. Për librin tënd nuk diskutohet që ka shumë për të thënë, mendime që kanë lindur gjatë leximit, madje do të thoja pas çdo fjale dhe që tani e kam të vështirë t'i them të gjitha.

Engjujt pa qiell

Engjujt pa qiell
Në këtë mëngjes jam spërkatun në faqe e sy me ujë të bekuar. Mëngjes dimri 2008, në Fier kam rënë në meditime. Kam përpara një copë letër të zverdhun pak nga vitet, si lepushkat e panjës, me gishta të shpupurishur nga era në Koren e Mërturit, a malin e Qyqefit.

Biografia e Ton Zmali

Biografia e Ton Zmali
Ton Zmali lindi më 12 tetor 1950 në Kokdodë të Iballës, Pukë. Shkollën e mesme e kreu në Shkodër e Akademinë e Arteve në Tiranë. Për disa vite ka shërbyer në arsim e kulturë që nga Merturi i Gurit, Iballë e deri në Darsi e zonat e Lushnjes.