Puka Qaf Mali

Komuna Qafe-Mali

Komuna Qafe-Mali

Komuna Qafe-Mali ka nje popullsi prej 4345 banore, prej te cileve 2355 banore jane rezidente gjate gjithe vitit dhe 1990 banore jane te perkohshem, te cilet vijne vetem gjate periudhes Pranvere-Vere-Vjeshte.

'Pusat e Keqije' ne lagjen Forcoj – Kryezi Puke

'Pusat e Keqije' ne lagjen Forcoj – Kryezi Puke
Keto foto na i dergoi Nikolin Miria. Paraqesin “Pusat e Keqije” ne lagjen Forcoj – Kryezi Puke. E falenderojme dhe mirėpresim bashkėpunim nga djemt dhe vajzat pukjane.

Ismail Kryeziu

Ismail Kryeziu
Një figurë tjetër, që ndriti në vitet '70 të shekullit të kaluar, është dhe ajo e Ismail Saliut, nga Kryeziu, i njohur me emrin Ismail Kryeziu. Ismaili lindi në fshatin Kryezi, në një familje me zë në krahi-nën e Pukës. Sipas një dokumenti, të shkruar nga konsulli i përgjithëm austriak Lipih del se Ismail Kryeziu i përket një fisi të rëndësi¬shëm të Dukagjinit dhe simpatizohet si në Dukagjin dhe në Mirditë. Për këtë arsye Porta e Lartë i ofroi poste civile dhe ushtarake.

Vjeshte ne KRYEZI

Vjeshte ne KRYEZI

A është Marin Barleti me origjinë nga Kryeziu.

A është Marin Barleti me origjinë nga Kryeziu.
Nje dëshmi e dashurisë dhe etjes për arsim të banorve të Kryeziut (Pukë) është edhe fakti, që bijë të këtij fshati, kur ju është dhënë mundësia e shkollimit në qendra e qytete ku u vendosen familjarisht nga lëvizje të detyruara nga shkaqe të ndryshme, ata kanë shkëlqyer në mësime, duke dhënë një kontribut edhe në kulturë, albanologji, jetën shoqërore e krijimtarinë letrare etj.

Ded Shala Qytetar Nderi i Komunës Qaf-MaIi

Ded Shala Qytetar Nderi i Komunës Qaf-MaIi
Me datën 12 tetor 2009 në shkollen 9-vjeçare të fshatit Kryezi u shvilla ceremonia e akordimit të titullit: "Qytetar Nderi" për birin e këtij fshati Ded Ndue Alia.

Nikollë Mazreku

Nikollë Mazreku
Shkollimin fillor e kreu në Kolegjin Saverian. Në vitin 1932 shkon në Romë, për me vazhdue studimet në teologji. Në vitin 1940, caktohet zëvendës famullitar në Tiranë.

Nderohet figura e At Shtjefen Gjeçov-Kryeziut

Nderohet figura e At Shtjefen Gjeçov-Kryeziut
PUKË- 80 vjetori i vrasjes nga shovinistët serb të klerikut dhe humanistit At Shtjefen Gjeçov, nga Kryeziu i Pukës, ka mbledhur në vendin e tij të origjinës, studiues të shumtë të kësaj figure poliedrike në sesionin jubilar kushtuar veprës dhe jetës së tij.

Nikoll Mem Çuku

Nikoll Mem Çuku
Lindi me 4 tetor 1924, në KIryezi, në një familje fshatare të varfër. Mësoj si autodidakt shkrim e këndim. Disa vjet punoi punëtor në fabrikën e tullave në Shkodër, ku u lidh ngusht me Lëvizjen Nacional Çlirimtare.

Kujtime të Filip Lacukut

Kujtime të Filip Lacukut
Jam nisur nga Shkodra ditën e Premte, 8 Prill 1934. Shumë më thjeshtë do të kishte qenë udhëtimi Shkodër - Pukë - Kryezi, por m'u dha urdhëri të përshkoja një udhe të gjatë deri në Orosh për të bërë në prani të zv. drejtorit betimin, që atëherë bënin jo vetëm mësuesit. Isha shume i ri, 19 vjeç, s'kisha asnjë eksperiencë.

Dr. Moikom Zeqo në Kryezi

Dr. Moikom Zeqo në Kryezi
Me datën12 tetor 2009 me rastin e sesionit perkujtimor kushtuar Shtjefen Gjeçov-Kryeziut i ftuar nga Bashkia Qaf-Mali dhe drejtoria e shkollë 9-vjeçare në Kryezi, ishte dhe studiuesi Moikom Zeqo.

Komuna Qaf Malit