Puka Qerret

Zoje Iamail Djaloshi (1885-1944)

Zoje Iamail Djaloshi (1885-1944)
Kjo nënë guximtare jetonte në Qerret, fshat i përmendur për kontributin që dha në Luftën Antifashiste Nacionalçlirimtare. Kur shokët ilegalë ose partizanë vi¬nin në shtëpinë e saj, Zoja gëzohej, i priste si bijtë e vet dhe i ruante nga rrëziqet. Me këta trima ishte edhe djali i Zojës, Nezir Ismaili, që luftoi bashkë me shokët për çlirimin e Shqiperisë.

KÇIRA Sipas një pershkrimi të vitit 1932

KÇIRA  Sipas një pershkrimi të vitit 1932
Asht katund i vjeter. Se prej kahë e kan fisin nuk dihet. I pari i Kçirës, mbas goidhaine, ka kenë nji farë Kara Kole, të cilit i kan ndezë qirin deri vonë. Kara Kola pat 4 djelm e prej sish u shtue katundi e u ba 4 vëllazni. Pepaj, Lepraj, Nikaj, Mardodaj.

Komuna Qerret