NDREKË GJINI

NDREKË GJINI

NDREKË GJINI
Lindi në fshatin e Breg të Pukës më 1 Tetor 1963. Shkollën e mesme e kreu në qytetin e Fushë-Arrëzit. Mbaroi studimet e larta në Universitetin "Luigj Gurakuqi" Shkodër, Dega Gjuhë-letërsi

1988 - Punon si mësues letërsie në Shkollën e mesme Iballë, Pukë 1989-1990
- Gazetar-redaktor në gazetën "Përpjekja", Pukë
1991 - Redaktor e më pas kryeredaktor në gazetën "Kombi" Tiranë"
1992-1994 - Gazetar në Agjencinë Telegrafike 1994-1996
- Gazetar në gazetën "Rilindja Demokratike" 1996-1997
- Zëdhënës i Ministrisë së Brendshme 1997-2001 Gazetar në gazetën "Rilindja Demokratike"


Ka botuar poezi, publicistikë dhe ese. Është i martuar dhe ka dy fëmijë.