Emblema e Komunes Gjegjan

January 7, 2017 jaho 0

Ai në vitin 2002 i drejtohet Komunës Gjegjan me një kërkesë për të miratuar Emblemën e saj, të cilën ai e kishte skicuar dhe argumentuar, e cila më vonë do të gjente miratimin e duhur në këshillin e komunës.

No Image

Dardha

January 7, 2017 jaho 0

Dardha shtrihet në verilindje të Pukës, në të majtë të Drinit, përballë Berishës së Radogoshit e Bytyçit (Tropojë), Lugut të Bytyçit. Në lartësinë e udhës automobilistike, nga Qafa e Shkambit vizitorit i shfaqet përpara sysh një fushëpamje madhështore.

No Image

Kalivarja

January 7, 2017 jaho 0

Kalivarja asht nji katund i hapet i vendosun ne mes do grykave e maleve, buzë, prrojeve të Kalivarës dhe të Kimztls, ne juge të majës Munellës, tue xanë fill prej katundit Mesul e poshtë deri në bregun e lumit Fan i Madh e mandej tue u kthye përpjëte bregut prronit Kimzës deri sa kufizohet me këtë katund. Dhe kufizohet kështu: në verilindje Kimza, në lindje Mesuli, në juge Domi dhe në perëndini Gojani. Në mes te Gojanin e Kalivares kalon lumi Fan. Shtëpijat janë larg njena¬tjetrës e të veçueme nëper gryka malesh e brigjeve të prrojeve.

No Image

Ngritja e Flamurit Kombëtar në Kimez.

January 7, 2017 jaho 0

Me 25 Prill 1911, diten e Zojës Nuncjatë, bahet nji mble¬dhje në shej tu Kisha e Fandit. Marrin pjesë 27 perfaqsuesa të ndryshem, nder të cillët edhe bajraktarët e Mirditës e të Thkellës, ai i Shalës, i Toplanës, i Berishës e i Iballes.

No Image

Shenime për FIRZËN

January 7, 2017 jaho 0

Këtu ka ndejen Famullitari Françiskan, qi i sherben Apripës së Keqe, Poravit, Gropavet, Gralshtit, Bugjonit, Kokdodës e Apripës së Gurit. Katundi i Firzës ka 50 shpi në breg të Drinit, ku perpiqet Valbona me Dri. Dahet ndahet në lagje: Gegaj, Vataj, Vuklekaj, Bicaj, Prelicaj.

No Image

Kujtime për Ram Halilin e Sakatit

January 7, 2017 jaho 0

14 prill 1952. Në burgun e Tiranës, në orën 4 të mëngjesit, policia na zgjoi nga gjumi dhe na urdhëroi që për gjysmë ore të ishim gati për nisje. Oficerët kanë lexuar emrat e grupit prej 40 vetësh që do të niseshin për në Korçë. Të lidhur me duar mbrapa, na kanë hipur në një kamion.

No Image

Prifti që Trupi ju hodh në një kanal

January 7, 2017 jaho 0

Mark Gjani lindi në Shejt Gjergj (Pulaj), më 10korrik 1909. Shkollën e mesme e kreu në Seminarin Papnuer të Shkodrës, kurse teologjinë në Bobio (Itali), ku edhe u shugurue meshtar më 21 Mars 1942.